Ei, ei, ei …

dinsdag 4 september 2018

Vanmiddag heeft Unit 3 de tweede challenge van dit schooljaar gekregen. Samenwerken, logisch nadenken en daarna de test……

Ei-challenge: Ei, ei, ei   (tweetallen) 

Nodig per groepje  :

een stukje touw,

2 elastiekjes,

een papieren zakdoekje,

een boterhamzakje,

5 satéprikkers,

een ei, evt hardgekookt,

potloden,

kladpapier

Het verhaal :

Er was eens een rijke vrouw, mevr Hoogendijck. Ze heeft alles wat ze wil hebben,  mooie kleren, sieraden, een mooi huis en een leuke baan.  Mevrouw H heeft ook een huisdier, namelijk een kip. Klaartje.  Klaartje gaat overal mee naar toe. Dus als mevrouw naar haar werk gaat, gaat  Klaartje mee.

Voor haar werk moet mevr H op zakenreis naar een klein eilandje midden in de grote  oceaan. Klaartje gaat natuurlijk mee.  Op het vliegveld aangekomen, ontdekken ze dat ze de pas gelegde eieren van  Klaartje vergeten zijn.

De butler krijgt de opdracht de eieren te halen. Helaas komt hij te laat en zijn mevr H en Klaartje al vertrokken. Gelukkig kan hij wel met een piloot mee die over het eiland waar mevr K is heen  vliegt. De butler bedenkt zich geen moment en stapt in. Eenmaal bij het eiland  aangekomen, bedenkt de butler dat ze niet zullen landen en dat hij het ei uit het raam  zal moeten gooien. Hij weet ook dat de eieren dan zullen breken.

In het dashboardkastje ontdekt hij bovenstaande materialen.  Zou het lukken de eieren heel beneden te krijgen?

Delen via