Heerlijk ……… buitenlesdag 2019 !

vrijdag 5 april 2019

Heerlijk ……… buitenlesdag 2019 !

Vandaag was het zover…… de officiële buitenlesdag van 2019. Natuurlijk hebben we met de hele school meegedaan, want buiten leren is niet alleen leuk, maar ook nog gezond en heel erg leerzaam. We begonnen vanochtend al vroeg met gymlessen op het grote sportveld. Het was nog best wel een beetje koud bij de start, maar door lekker te bewegen kreeg iedereen het al snel weer warm.

De kleuters gingen vandaag op bezoek bij de boerderij. Dat paste mooi in het thema “boerderij dieren”. Koeien aaien, melken en zelfs verse melk drinken!

Om 9.00 uur kwam leerjaar 6 ook naar buiten voor een werkwoordspelling les. Lekker schrijven met stoepkrijt op de tegels in de buitenlucht. Dat is weer eens iets anders dan op je stoel moeten zitten. Al snel volgde leerjaar 3 met een rekenles op het schoolplein. Meten is weten……dus werden het duikelrek, het klimtoestel, de houten balk en het muurtje zorgvuldig opgemeten. En ook leerjaar 5 kwam heerlijk buiten taal doen. Leerjaar 7 oefende vandaag het verkeersexamen met vragen in de bomen en leerjaar 8 heeft diverse onderzoeken gedaan

Om 13.00 ging leerjaar 4/5 aan de slag in het Tiny Forest. Dit stukje bos hebben  ze zelf eind november 2018 aangelegd in samenwerking met het IVN en de gemeente Apeldoorn. Vandaag kwam Maartje van IVN  de leerlingen les geven in het Tiny Forest. De kinderburgemeester van Apeldoorn (Sibel Ozcan) heeft ook meegedaan met de les en zelfs wethouder Mark Sandmann kwam even kijken hoe goed de bomen in het bos al groeien. (foto’s in het fotoalbum van het Tiny Forest zijn o.a. gemaakt door Peter Lous! )Dank hiervoor !!
Het was een bijzondere en leerzame dag!