Tiny Forest

maandag 19 november 2018

Volgende week maandag 26 november is het zover dat de kinderen van leerjaar 4/5 gaan meehelpen bij de aanleg van het Tiny Forest in het Filosofenpark. Vanmiddag kregen ze een gastles van Maartje en leerden ze veel over de bomen die in het bos komen te staan. Maar ook over het verzorgen en onderzoeken van de bomen.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een minibosje dat ongeveer zo groot is als een tennisbaan (200 m²) met daarbij een ontmoetingsplek en buitenlokaal van 100 m². In dit buitenlokaal krijgen kinderen van de basisscholen De Zevensprong en Het Web les over de natuur. Daarnaast leidt IVN de kinderen op tot miniboswachter. Voor de buurt en de wijk kan een Tiny Forest een prettige en gezonde ontmoetingsplek vormen. Het bosje is dichtbegroeid, bevat boomsoorten die in Apeldoorn thuishoren en is goed voor de natuur en klimaat.

Op maandag 26 november om 9.00 uur zal wethouder Sandmann samen met leerlingen van het Web en de Zevensprong de eerste boom gaan planten in dit bos. Daarna zal de naam van het bos bekend gaan worden. De kinderen hebben de afgelopen weken mooie namen verzonnen en ontwerpen gemaakt voor het bos. Alle kinderen die meehelpen krijgen een eigen boom die ze mogen planten in het bos. Aan die boom komt zelfs zijn of haar naamkaartje te hangen. Hoe cool is dat?

U bent ook van harte uitgenodigd bij de opening van dit mooi project. En wellicht kunt u ons dan ook een handje helpen met het planten van de 600 bomen.

 

https://indebuurt.nl/apeldoorn/nieuwsbrieven-van-indebuurt/

 

Delen via