Unit 3 start met het project “Europa”

donderdag 18 augustus 2016

In de eerste schoolweek starten we met het project “Europa” van onze methode Alles in 1.

20160818_143205
Dit project zal weer 5 weken duren en in die 5 weken komen de volgende onderwerpen aan bod:

In week 1 hebben we het over Noord-Europa; Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en over Europol en de EU.
We hebben het dan bijvoorbeeld over verschillende vlaggen maar ook over Vikingen en Noormannen.

In week 2 gaat het over landen wat dichter bij huis, Nederland, België, Luxemburg, Benelux, Frankrijk, Groot-Brittanië en Ierland.

In week 3 bekijken we de landen in Zuid-Europa zoals Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. We hebben het dan over het toerisme en het Mediterraan klimaat.

Week 4 kijken we naar Oost-Europa en dan vooral naar Rusland en de Balkan. We hebben het dan ook over het communisme en bijvoorbeeld het landklimaat.

In de laatste week van het project gaan we het hebben over Centraal-Europa; Duitsland, Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije.

De kinderen gaan werken uit een projectboek en kunnen ook van uit huis terecht op de site om filmpjes te bekijken en spelletjes te doen. http://intranet.alles-in-1.org/leerling/348