Aansprakelijkheid en verzekeringen

Leerplein055 heeft voor de Leerplein055-scholen bij Meeùs de volgende verzekeringen ondergebracht:

Collectieve ongevallen- en doorlopende reisverzekering

Alle leerlingen en personeelsleden van de school zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen. De ongevallenverzekering is geldig gedurende alle schoolactiviteiten met inbegrip van bijvoorbeeld reizen en excursies. Daarnaast is ook het reizen van en naar school meeverzekerd.
De dekking voor medische en tandheelkundige kosten zijn altijd aanvullend op de eigen verzekeringen.

Aansprakelijkheid

Uiteraard heeft de school zorg voor de leerlingen tijdens schooltijd. Dit betekent niet dat de school ook aansprakelijk is voor alles wat tijdens schooltijd gebeurt. Alleen als de docent of een medewerker van school iets te verwijten valt kan er aansprakelijkheid zijn. Veelal is het eigen verantwoordelijkheid, denk aan een zoekgeraakte telefoon, kapotte bril door gym etc. In dit soort gevallen is de school niet aansprakelijk.