Bewegingsonderwijs (gymnastiek)

De leerlingen van unit 1 hebben dagelijks bewegingslessen buiten of gymles in hun speellokaal. Ook gaan ze vanaf schooljaar ’19-’20 een keer per week in de grote gymzaal bewegen. Alle kinderen hebben een tas of bak waarin ze hun gymschoenen opbergen. Ze hebben geen speciale kleding nodig.

De leerjaren 3 t/ m 8 krijgen twee keer per week 45 minutenbewegingsonderwijs.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus géén kleding die in de klas ook gedragen wordt. Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmel en blessures aan de voeten. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

In verband met veiligheid worden tijdens de gymles geen sieraden of hoofddoeken gedragen. Ook moeten lange(re) haren bij elkaar gebonden zijn.

Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten, dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven!

Buiten schooltijd, op woensdagmiddag of zaterdag, wordt regelmatig meegedaan aan schoolsportactiviteiten vanuit school het de Brede School aanbod. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven.