Bewegingsonderwijs (gymnastiek)

De leerlingen van unit 1 hebben dagelijks bewegingslessen buiten of gymles in hun speellokaal. Ook gaan leerlingen van unit 1 en leerjaar 3 vanaf schooljaar ’20-’21 één keer per week in de grote gymzaal bewegen. Daar krijgen ze les van meester Jordy, onze vakdocent bewegingsonderwijs. De leerjaren 3 t/ m 8 krijgen twee keer per week 45 minutenbewegingsonderwijs van de vakdocent.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus géén kleding die in de klas ook gedragen wordt. Voor de vakanties moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmel en blessures aan de voeten. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben, omdat het de vloer van het gymlokaal kan beschadigen.

In verband met veiligheid worden tijdens de gymles geen sieraden gedragen. Ook moeten lange(re) haren bij elkaar gebonden zijn. Tijdens gymles mag alleen een sporthoofddoek gedragen worden (strak rond het hoofd en in het t-shirt vanwege de veiligheid)

Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten, dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven!