Bewegingsonderwijs (gymnastiek)

De leerlingen van unit 1 hebben dagelijks bewegingslessen buiten of gymles in hun speellokaal. Ze hebben een tas of bak waarin ze hun gymschoenen opbergen. Ze hebben geen speciale kleding nodig.

De leerjaren 3 t/ m 8 krijgen twee keer per week een gymles. Op dinsdag o.l.v. een vakleerkracht en op donderdag geeft de groepsleerkracht zelf les.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus géén kleding die in de klas ook gedragen wordt. Na de gymles moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmel en blessures aan de voeten. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

In verband met veiligheid wordt tijdens de gymles geen hoofddoek gedragen, moeten lange(re) haren bij elkaar gebonden zijn en mogen geen sieraden worden gedragen.

Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten, dienen de ouders hiervoor een briefje mee te geven!

Buiten schooltijd, op woensdagmiddag of zaterdag, wordt regelmatig meegedaan aan schoolsportactiviteiten. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven.