Computers, digitale schoolborden en tablets

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers en tablets een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaags onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Chromebooks en I Pads

In schooljaar 2018-2019 zijn alle computers vervangen door chromebooks of IPads. Vanaf leerjaar 4 leren de kinderen werken met een Chromebook. Op de Chromebooks worden bijvoorbeeld toetsen gemaakt, lesstof verwerkt of aan een werkstuk gewerkt. Met behulp van Snappet kunnen vakgebieden van de methode Alles-in-1, rekenen en woordenschat individueel en op eigen niveau worden verwerkt en gevolgd. In de leerjaren 1 t/m 3 mogen kinderen regelmatig aan de slag op een IPad. Educatieve spellen spelen of naar een verhaal luisteren en kijken zijn voorbeelden waarmee wij beginnen om jonge kinderen ICT vaardig te maken. De leerlingen van unit 1 werken ook al met een digitaal planbord.

Digitale schoolborden, touchscreen
In alle units staan verrijdbare touchscreens. Met deze borden kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd, maar het screen kan ook gebruikt worden als schoolbord. Zeer prettig voor de leerkracht: efficiënt en snel!